Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012





Ξεκίνησε βιαστικά, για ένα ραντεβού που δεν ήταν κανονισμένο κι όμως ένιωθε πως είχε αργήσει. Αγχωμένη, για μια ασυνέπεια, που κανείς στην πραγματικότητα δεν θα πρόσεχε, σε μια ώρα που δεν ήξερε και σε μέρος άγνωστο.
Την κυρίευε εκείνη η γνωστή αναστάτωση που ερχόταν κύμα νερού στο στομάχι και στη ραχοκοκκαλιά της, με φωσφορισμούς ανυπόμονους σκαρφάλωνε ίσαμε το κεφάλι και την βύθιζε θάλασσα σωστή, σε ώρα παλίρροιας. 
Η ματιά της είχε σταθεί στην εικόνα του ώμου του, του γυμνού του ώμου στο ύψος του ορίζοντά της. Τώρα το σώμα της, το ένιωθε, πάλευε να 'ρθει κοντά του, να βρει πάλι τη θέση του κάτω απ' το δικό του βάρος. Αυτό ήταν που την έκανε τα πρωινά να πετάγεται πάνω σαν κυνηγημένη και να βγαίνει απ' το σπίτι, να βρει ανάσα. 
Μέχρι το μπαλκόνι κατάφερε να φτάσει απόψε, δακρυσμένη για την έννοια πως κάποιος την σκέφτεται, κάποιος γνωρίζει πως υπάρχει πραγματικά και την περιμένει, έτσι όπως όντως είναι και όχι όπως φαίνεται στους άλλους.
Το σπίτι αυτό βλέπει την ανατολή, είναι παρηγορητικό και παράλληλα ελπιδοφόρο, να ψάχνει κάθε ξημέρωμα την άσπρη ανταύγεια πίσω από τις πολυκατοικίες. Την περίμενε απ' όταν ήταν παιδί, με λιγότερες παρεμβολές από τσιμέντο και κεραίες, όμως το ίδιο φεγγοβόλα.
Η ανατολή κι αυτός και είναι αρκετά τα δυο για να νιώθει γεμάτη, χωρίς ανάγκη από άχρηστες πληροφορίες-τα ήξερε όλα όσα ήθελε να μάθει- χωρίς παρομοιώσεις ζωής -ζούσε- 
Η κατάληψη του απτού, ήταν ο τρόπος για να ξεφύγει από τις πόζες του παρελθόντος, χαμόγελα που πασχίζουν να μοιάσουν ζωντανά σ' ενσταντανέ άδεια με μια ψυχή γεμάτη σαράκι που ροκάνιζε τ' αληθινό. Χρειαζόταν το φως του, είναι βέβαιη πια, για να διασταλεί η ίδια, να συρρικνώσει κάθε τι άδειο, πετώντας το με θόρυβο στο πάτωμα, θόρυβος που μοιάζει με πυροβολισμό που σκοτώνει όλα τα πριν.



2 σχόλια:

  1. Υπέροχο Εύη μου!

    Όμως σκέφτομαι κοριτσάκι, κράτα κάποια από τα "πριν" σου, μην πας και τα σκοτώσεις όλα. Κάποια από αυτά έχουν συμβάλλει στη λάμψη που έχεις τώρα (και έχεις μπόλικη!). Εξάλλου όλα τα τώρα ίσως γίνουν κάποτε "πριν". Το μόνο που πάντα θα μένει θα είναι το δικό σου φως. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, ε?

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    Για να φτάσω ως εδώ σίγουρα βάδισα σε κάποια "πριν", όμως αν είχα μείνει σ' αυτά τα πριν δεν θα έφτανα ως εδώ..αντικρουόμενο το ένα με το άλλο? ίσως...
    στη ζωή του καθενός υπάρχουν κάποια κομβικά σημεία, που ή συνεχίζεις την πορεία σου στα βήματα που έχεις συνηθίσει (και που ίσως δεν περιέχουν και ρίσκο) ή γυρνάς το σώμα 180 μοίρες και ξεκινάς να βρεις αυτό που θα σε κάνει να εκφραστείς ή και να λάμψεις, αν το θέλεις έτσι, πραγματικά
    πριν από ένα χρόνο δεν έγραφα και αν δεις αποσπασματικά από την αρχή αυτά που έχω γράψει θα καταλάβεις τη διαβάθμιση και πως η πηγή μπορεί να υπήρχε, μα χρειαζόταν ο καταλύτης για την φλόγα, αυτό το έναυσμα που θ' απελευθέρωνε την ψυχή από τη δειλία της και θα την βοηθούσε να εκφραστεί..όπως μπορεί
    οι μόνες λέξεις που δεν παραδέχομαι σαν χρονικούς όρους στη ζωή είναι το "ποτέ" και το "για πάντα"...αν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, καμιά από τις δυο δεν μπορεί να προσδιορίσει συγκεκριμένο χρόνο..σκεπτόμενη λοιπόν ένα "για πάντα" -που ίσως αποτελεί ουτοπική ευχή αυτή τη στιγμή για μένα- λέω πως τίποτα μπορεί να μη διαρκεί τελικά για πάντα, όμως η δύναμη, το φως, η λαχτάρα και η ώθηση να βρω τον εαυτό μου, αρκούν για να ευγνωμονώ τον καταλύτη της ψυχής μου "για πάντα"

    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή